Bergse kunstenaars exposeren in Poolse Szczecinek

Een collage van de verschillende werken van de zes kunstenaars

BERGEN OP ZOOM - Zes Bergse kunstenaars gaan in het Hemelvaartweekeinde hun werk exposeren in het Poolse Szczecinek, de zusterstad van Bergen op Zoom. De expositie wordt gehouden in de galeriezaal van een kasteel in deze Poolse stad.

De kunstenaars exposeren aan de hand van drie thema’s. Sjoerd van den Boom werkt met het thema ‘de mens’. Van den Boom laat schilderijen zien die hij maakte bij de ‘Vergeten Verhalen’, portretten van bewoners van zorgcentra van Tantelouise. Ook Annemarieke van Peppen werkt met dit thema. Zij zoekt in haar levensgrote foto’s naar de schoonheid van de imperfecte mens.

Landschappen

Kunstenaars Joop Mijsbergen en Peter Franssen werken met het thema landschappen. Mijsbergen laat de landschappen uit de omgeving van zijn atelier in Spanje zien. Franssen probeert in zijn etsen het licht en de kleuren van de landschappen en stadsgezichten van Bergen op Zoom te vangen.

Innerlijk landschap

Tenslotte combineren Jan Wessendorp en Aagje Pel de eerste twee thema’s. Wessendorp laat twee werken zien die fonkelen door de geest die ze liet ontstaan. Aagje Pel vertelt haar verhaal met wat ze vindt en maakt zo nieuwe werelden.

De expositie wordt op donderdag 30 mei geopend door de burgemeester van Szczecinek.