Auto crasht in Bergen op Zoom na achtervolging door politie

Foto: Politie Bergen op Zoom (Facebook)

BERGEN OP ZOOM - Op de Randweg Noord in Bergen op Zoom is maandagavond een auto met daarin drie jonge mannen uit de bocht gevlogen na een achtervolging door de politie. Het drietal kon op eigen kracht uit het voertuig komen.

De politie zat de jongens op de hielen omdat ze bij een tankstation in het Zeeuwse Arnemuiden zouden zijn weggereden zonder te betalen. De medewerkster van het tankstation waarschuwde de politie en gaf het kenteken van de auto door. Agenten zagen het voertuig vanaf een viaduct rijden op de A58 en zetten de achtervolging in. Ter hoogte van de afslag Bergen op Zoom Noord werd een stopteken gegeven. De bestuurder reed de afrit af en ging bij de verkeerslichten de Randweg Noord op. Door de hoge snelheid en het natte wegdek raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en crashte de auto in de berm.

Verwondingen

Alle drie de inzittenden konden zelfstandig de auto verlaten en zijn aangehouden door de politie. Een van de jongens is 18 jaar en komt uit Amsterdam, de andere twee zijn 17 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom en Middelburg. De jongen uit Bergen op Zoom is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk heeft hij toch verwondingen overgehouden aan het ongeval. Hij zal op een later tijdstip worden gehoord.