De Octopus en De Kleine Markies zamelen geld in voor ‘Stop MS bij Ilona’

Ilona met haar man en kinderen Ties en Fenne

BERGEN OP ZOOM - Leerlingen van basisschool de Octopus en kinderen van kindcentrum De Kleine Markies in Bergen op Zoom zetten alles op alles om geld in te zamelen voor de stichting ‘Stop MS bij Ilona’.

De 39-jarige Ilona is moeder van Ties (6) en Fenne (2). Ze lijdt aan de slopende ziekte MS. Binnen loopt ze met een rollator. Buiten zit ze in een rolstoel. Haar ziekte sloopt haar lichaam langzaam. Het enige dat haar nog kan helpen, is een kostbare stamceltransplantatie in Rusland. Zorgverzekeraars vergoeden die behandeling niet. Daarom probeert de stichting ‘Stop MS bij Ilona’ 70.000 euro in te zamelen, die nodig is voor de behandeling.

Verschillende acties

De 90 leerlingen van basisschool de Octopus in Bergen op Zoom organiseren verschillende acties om de zieke moeder van hun schoolgenootje Ties te helpen. Ook de kinderen van kindcentrum De Kleine Markies, waar Fenne op zit, dragen een flinke steen bij. Zo wordt er onder andere een lege flessenactie gehouden en een sponsorloop.

Ren je rot

Op woensdag 12 juni geeft Ilona les aan groep 3, de klas van haar zoontje. Ze vertelt niet alleen over haar ziekte maar laat kinderen ook echt voelen wat het betekent om MS te hebben. Een week later, op dinsdag 18 juni, doen alle 90 leerlingen van De Octopus en de kinderen van De Kleine Markies mee aan de sponsorloop ‘Ren je rot’ op het sportpark naast de school. Die dag zetten ze hun beste beentje voor om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat doen ze door zich te laten sponsoren voor een vast bedrag en niet per gelopen rondje.

Tot nu toe is er 37.300 euro ingezameld voor ‘Stop MS bij Ilona’. De stichting heeft de afgelopen maanden in heel West-Brabant acties georganiseerd. Van een emballageactie en restaurantactie tot een collecteweek en een bingo.