Oud-profs aan de start van 66e editie Hel van de Pin

Deelnemers moeten ook over de onverharde Kolenbaan

WOUWSE PLANTAGE - Op dinsdag 6 augustus wordt in Wouwse Plantage voor de 66e keer de Hel van de Pin gereden. Dit jaar zullen een aantal oud-profs verschijnen aan de start van de wielerkoers.

Het is voor de renners weer bikkelen en afzien. Geen versnellingen, geen clips op de pedalen en een stuk onverharde weg. In totaal verschijnen er zo’n 300 deelnemers aan de start van de historische kermiskoers die wordt gereden op ‘gewone’ fietsen. Tijdens deze editie zullen ook een aantal oud-profwielrenners hun opwachting maken, zoals Steven de Jongh, Kenny van Hummel, Bart Voskamp, Lieuwe Westra en Marc Lotz.

Onverharde Kolenbaan

Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de grootste sportieve prestaties neer te zetten. Naast individuele premies wordt er ook gereden voor het ploegenklassement. Nieuw dit jaar is een groot scherm, waarop livebeelden te zien zijn vanaf de spectaculaire, onverharde Kolenbaan.

Entertainment

De Commerce uit Kruisland verzorgt weer het entertainment. Een keur aan artiesten en dj’s zijn te vinden op het groot ambiance feestplein aan de Plantagebaan.