Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_go8vo9f98bih3r31vmko0se7e1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /mnt/storage/web/zuidwesttv.nl/www/html/include.php on line 42
Omroepstichting ZuidWest - Nieuws

PvdA ziet toekomst voormalig Suikerlab somber in

Het voormalige Suikerlab in Bergen op Zoom © Archief ZuidWest TV

BERGEN OP ZOOM - De PvdA in Bergen op Zoom maakt zich zorgen over het IRS gebouw. Volgens de partij is een jaar na de aankoop nog veel onduidelijk over de toekomst en invulling van het voormalige Suikerlab.

Fractievoorzitter Joey van Aken denkt dat het risico groot is dat het gebouw in de nabije toekomst met verlies verkocht wordt. "Gezien onze precaire financiële situatie, waarin we ieder dubbeltje drie keer moet omdraaien, vindt de PvdA dit vooruitzicht niet wenselijk."

Consequenties

Van Aken wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat de financiële consequenties zijn als het niet de goede kant op gaat met de invulling en de toekomst van het IRS gebouw. Ook vraagt hij zich af welk doel de gemeente heeft met de voorgenomen verbouwing van het gebouw en wat de kosten zijn. "Vallen deze kosten in het gereserveerde budget van 200.000 euro conform het ingediende amendement?"

Huurders

Insectenkwekerij Protix heeft inmiddels een deel van de laboratoria van het voormalige Suikerlab in gebruik. Verder is er weinig bekend over mogelijke huurders. Van Aken wil dan ook weten welke instanties en bedrijven op dit moment een huurcontract hebben gesloten en wat de huuropbrengsten waren van het afgelopen jaar.

Lang werd verondersteld dat HAS Hogeschool zich zou vestigen in het IRS gebouw. Inmiddels is duidelijk dat HAS niet met een volwaardige vestiging naar Bergen op Zoom komt. Wel gaat de hogeschool cursussen geven.


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_go8vo9f98bih3r31vmko0se7e1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0