Joost Reniers uit Roosendaal werkt mee aan zonneracewagen NunaX

Roosendaler Joost Reniers heeft meegewerkt aan de realisatie van NunaX

AMSTERDAM/ROOSENDAAL - Na ruim een jaar lang ontwerpen en bouwen is hij eindelijk af: NunaX, de nieuwste zonneracewagen van het Vattenfall Solar Team. Dinsdag is de auto gepresenteerd in Amsterdam. Eén van de teamleden is de 23-jarige Joost Reniers uit Roosendaal.

Reiniers is mechanical engineer binnen het team en heeft zich bezig gehouden met het ontwerp van de ophanging, het liftsysteem en het remsysteem van NunaX. Hierbij heeft hij gezocht naar de ideale balans tussen gewicht, stijfheid en sterkte. “Ik ben het meest trots op de gewichtsoptimalisatie. Hiermee hebben we de auto een stuk lichter kunnen maken", aldus Reiniers.

Wereldtitel

In oktober hopen de studenten met hun NunaX voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De komende tijd zal het team zich gaan focussen op het raceproces met een uitgebreid testtraject. Daarbij worden de studenten onder andere begeleid door oud-hockeycoach Marc Lammers. De eerste tests vinden plaats in eigen land. In augustus vertrekken de teamleden en de zonneauto naar Australië voor de voorbereidingen ter plekke.

Lees ook: Vattenfall Solar Team op bezoek bij Norbertus Gertrudis Lyceum