Scouts vertrekken vanuit Bergen op Zoom naar World Scout Jamboree

Foto's: © Scouting Nederland

BERGEN OP ZOOM - Ruim duizend Nederlandse scouts vertrekken dit weekend naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree. Dit is een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Vanuit Nederland vertrekken er 19 groepen, waaronder de troep Bokkenpootjes. Zij vertrekken zondag vanuit Bergen op Zoom.

De troep Bokkenpootjes bestaat uit 36 scouts en 4 begeleiders. De jeugdleden komen onder andere uit Roosendaal, Terneuzen en Zierikzee. Ze verzamelen zondag in Bergen op Zoom om te beginnen aan hun reis.

Voorbereiding

De scouts hebben zich goed voorbereid op hun reis. Tijdens het contingentskamp hebben alle Nederlandse deelnemers de laatste voorbereidingen getroffen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op de reis.

Vierjaarlijks

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd.