Gastheren en -vrouwen gezocht voor Dilemmadoolhof in Bergen op Zoom

Het Dilemmadoolhof staat tussen de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom © ZuidWest TV

BERGEN OP ZOOM - Stichting Bevrijding Brabantse Wal is op zoek naar vrijwilligers die als gastheer of -vrouw  willen fungeren bij het Dilemmadoolhof in Bergen op Zoom.

Het Dilemmadoolhof is een interactief kunstwerk dat door Brabant Remembers geplaatst is tussen de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg. Het doolhof draait om ervaringen die mensenlevens voorgoed hebben veranderd.

Keuzes

De verhaallijnen in het doolhof zijn geïnspireerd op keuzes uit de 75 verhalen die Brabant Remembers ophaalde in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers aan het Dilemmadoolhof worden zich bewust van deze levensbepalende keuzes. De keuze die bezoekers op elk kruispunt in het doolhof maken bepaalt het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof.

Gastheer of -vrouw

Intussen is gebleken dat veel mensen het Dilemmadoolhof weten te vinden, zoals toeristen, dagjesmensen en scholen. Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen in september en oktober verder toe. Om alle mensen netjes te woord te staan, zoekt Stichting Bevrijding Brabantse Wal gastheren en -vrouwen die alles kunnen vertellen over het Dilemmadoolhof. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar m.scheffer@bergenopzoom.nl.