Man (23) voor derde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM - Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagmiddag voor de derde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij werd na een achtervolging aangehouden op de Meidoornlaan. De man bleek bovendien voor 2525 euro aan boetes open te hebben staan.

Agenten zagen op het Piusplein een Porsche rijden. Deze viel op vanwege de sportieve rijstijl van de bestuurder. Agenten besloten de auto te controleren en keerden om. Op de Meidoornlaan zagen zij de bestuurder de Teunisbloemstraat inrijden. Vervolgens parkeerde hij op de Vijverberg Zuid. De agenten stopten naast de auto, waarna de bestuurder het op een lopen zette.

Achtervolging

Een van de agenten achtervolgde de man te voet. Hij wist de man op de Zonnedauwstraat aan te houden. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de Bergenaar ongeldig was verklaard door de rechter. Daarnaast was de man al twee keer eerder betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Omdat hij nu weer de fout in ging, moet de man zich weer verantwoorden voor de rechter.

Boetes

Op het politiebureau bleek dat de man gesignaleerd stond. Hij had nog voor 2525 euro aan boetes open staan. Een vriend van de man heeft het bedrag betaald en daarop is de 23-jarige Bergenaar vrijgelaten. De auto waarin hij reed bleek een huurauto te zijn.