Lintje voor Jos van Elshout van Streekorkest Fravino

HUIJBERGEN - Jos van Elshout uit Huijbergen heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij kreeg het lintje onder andere voor zijn werk bij Streekorkest Fravino Huijbergen.

Streekorkest Fravino bestaat 60 jaar. Tijdens het feest om dit jubileum te vieren, werd Jos van Elshout verrast door burgemeester Steven Adriaansen. Die kwam Van Elshout benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Van Elshout is al 50 jaar lid van Streekorkest Fravino en is altijd belangrijk geweest voor het orkest. Niet alleen als top-muzikant op zijn accordeon, maar ook als voorzitter van de muziekcommissie. Hij zit al bijna 40 jaar in het bestuur van Fravino, waar hij zijn belangrijke werk vaak op de achtergrond doet.

Fravino is niet de enige vereniging waar Van Elshout zich voor inzet. Hij is ook vrijwilliger bij de Huijbergse Kruisvereniging. Ook daar is hij al 30 jaar voorzitter en begaan met het welzijn van de Huijbergenaren. Al deze inzet heeft geleid tot de koninklijke onderscheiding die de burgemeester zaterdag bij hem op mocht spelden.