Gerard Selsig krijgt postuum Mobilisatie Oorlogskruis

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft maandag het Mobilisatie Oorlogskruis postuum uitgereikt aan mevrouw Paula Goossen-Selsig, dochter van Gerard Selsig. 

Gerard Selsig kwam in 1931 op voor zijn nummer in Bergen op Zoom. Na zijn diensttijd werd hij nog twee keer opgeroepen voor herhaling. In 1939 gaf hij gevolg aan de oproep voor mobilisatie. Hij werd ingedeeld bij het 27e Regiment Infanterie in Deurne. Dit regiment bestond vooral uit soldaten van wat oudere lichtingen die nu jonge huisvaders waren. Het 27e regiment infanterie moest zich op de dag van de Duitse inval terugtrekken naar het westen, richting Zeeland. Gerard Selsig werd krijgsgevangen genomen en op 9 juni 1940 in vrijheid gesteld.  

Mobilisatie Oorlogskruis

Het Mobilisatie Oorlogskruis is voor militairen en oud-militairen, die tussen 6 april 1939 en 20 mei 1940 ten minste 6 maanden in dienst waren, of voor militairen die tussen 9 mei 1940 en 19 mei 1940 in dienst waren buiten vijandelijk of door de vijand bezet gebied. De onderscheiding wordt toegekend door de minister van Defensie en is ingesteld door koningin Wilhelmina in een Koninklijk Besluit van 11 augustus 1948.