Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Roosendaal

© Christian Traets Fotografie

ROOSENDAAL - Een bedrijfspand aan de Bosstraat in Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag door brand verwoest. De brandweer rukte met groot materiaal uit om het vuur te bestrijden.

De melding van de brand kwam rond 23.30 uur bij de meldkamer binnen. Bij de brand waren er meerdere knallen te horen en was er een flinke rookontwikkeling. De veiligheidsregio adviseerde dan ook ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Voorzorg

De brandweer probeerde het vuur van twee kanten te bestrijden. Daarom werden de Gastelseweg en de Bosstraat afgesloten voor verkeer. Uit voorzorg zijn verschillende vrachtwagens en auto’s uit een naastgelegen loods weggehaald. Ook een gedeelte van het terrein aan de voorzijde werd leeggehaald.

Rond 03.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht. Bedrijven in de omgeving van de brand aan de Bosstraat en Gastelseweg kunnen binnen last hebben van rooklucht. Het advies is om wanneer mogelijk goed te ventileren.