Tientallen boetes uitgedeeld tijdens verkeerscontroles

Foto: Politie Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - De politie heeft woensdag bij verkeerscontroles in Bergen op Zoom en Halsteren tientallen automobilisten op de bon geslingerd voor onder andere het niet dragen van een gordel, gebruik van de mobiele telefoon en snelheidsovertredingen.

De eerste controle vond plaats van 08.30 tot 09.45 uur op de Van Konijnenburgweg. Hier werd vooral gelet op de verbodszone voor vrachtwagens. Hierna werd tot 12.00 uur gecontroleerd op de Halsterseweg, waarbij de focus lag op laad- en losplaatsen. Tot slot werd er gecontroleerd op de Van Heelulaan. Hier werd vooral gelet op het gebruik van de mobiele telefoon en het dragen van een autogordel. Ook werd er gecontroleerd op de snelheid.

Overtredingen

In totaal zijn dertien bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor het gebruik van de mobiele telefoon en het niet gebruiken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen. Twee bestuurders kregen een boete omdat ze 51 en 58 kilometer per uur reden, waar 30 kilometer per uur was toegestaan. Vijf bestuurders kregen een waarschuwing voor kleine snelheidsovertredingen, het niet tonen van een rijbewijs en losliggende lading.