Drietal opgepakt voor onder meer tanken zonder betalen

NIEUWDORP / BERGEN OP ZOOM - In het Zeeuwse plaatsje Nieuwdorp zijn vorige week om meerdere redenen drie mannen aangehouden. Eén van de aanleidingen was diefstal van brandstof in Bergen op Zoom.

In de nacht van donderdag op vrijdag hielden surveillerende agenten rond 01.20 uur op de Hertenweg te Nieuwdorp een auto aan, met daarin een 26-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee passagiers: een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Nigtevegt. Geen van hen kon zich legitimeren en een zinnige reden voor hun aanwezigheid in het havengebied gaven ze al evenmin. Wel troffen de agenten inbrekerswerktuig aan in de auto.

Opgepakt

De politie vertrouwde het niet en ontdekte al snel dat de bestuurder zich eerder die nacht in Bergen op Zoom schuldig had gemaakt aan tanken zonder betalen bij een pomp aan de Rooseveltlaan. De drie zijn aangehouden en de auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Die bleek niet verzekerd te zijn en bovendien geen geldige APK te hebben. De verdachten hebben een nachtje in de cel doorgebracht en zijn de dag erna verhoord.