Kerken 4 middagen open voor het lopen langs de kruisweg

ROOSENDAAL/NISPEN - De Sint Norbertusparochie opent 4 middagen lang enkele kerken om gelovigen de kans te geven langs de kruisweg te lopen. De kruisweg vertelt het verhaal van de kruisiging van Jezus. Het is een belangrijk onderdeel van de viering van Pasen, het christelijke feest van de herrijzenis van Jezus.

Door de coronamaatregelen mogen de kerken geen grote vieringen houden. Maar er mogen wel kleine groepen mensen in de kerk gelaten worden. De Sint Norbertusparochie opent daarom 4 middagen de deuren van de Sint Josephkerk en de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal. Dat is vanaf woensdag 8 april tot en met zaterdag 11 april. Ook in Nispen gaan de deuren open van de H. Maria Hemelvaartkerk, maar alleen op zaterdag 11 april. De kerken zijn steeds open van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De parochie heeft in alle 3 de kerken een looproute gemaakt. Als je de route loopt, volg je de weg die Jezus heeft gemaakt vanaf Palmzondag tot en met Pasen. Je kunt langs de kruisweg lopen, een gezegend palmtakje krijgen, in stilte bidden bij het uitgestelde Sacrament van de eucharistie, een kaarsje aansteken bij Maria, bloemen of een gebedsintentie leggen bij het Passiekruis en je doopgeloften hernieuwen bij het doopvont.

De gewone coranaregels gelden natuurlijk ook tijdens deze bijeenkomsten in de kerk. Er mogen steeds maximaal 25 mensen tegelijk binnen zijn. En er moet minstens 1,5 meter afstand worden gehouden. Als er veel mensen zijn en er buiten een rij ontstaat, moeten mensen ook daar 1,5 meter uit elkaar blijven.

Lees ook: ZuidWest TV helpt kerken met het vieren van Pasen