Burgemeesters regio uiten waardering Bravis-personeel

Foto (Bravis): Burgemeester Petter in gesprek op de longafdeling

WEST-BRABANT / THOLEN - Woensdagmiddag stapte de Bergse burgemeester Frank Petter binnen bij het Bravis ziekenhuis in zijn gemeente. Hij had een grote bos bloemen bij zich en bracht namens de regio zijn complimenten en waardering over. Vorige week was zijn Roosendaalse collega Han van Midden ook al op de IC rondgeleid.

Op vrijdag 3 april is de Roosendaalse burgemeester in gesprek gegaan met verpleegkundigen van de intensive care en medewerkers van de operatiekamers. Ze sprake, over de wijze waarop ze samen werken aan het opvangen van coronapatiënten. De oprechte aandacht die de bestuurder aan de dag legde werd zeer gewaardeerd. En omgekeerd maakte de kennismaking met de praktijk veel indruk op Van Midden.

Complimenten vanuit hele regio

Woensdag heeft de Bergse burgemeester zich laten bijpraten door Bravis-bestuurder Hans Ensing en zorgmanager Longgeneeskunde Ouke Hoedemaker. Ook kreeg hij een rondleiding over de longafdeling. Volgens het ziekenhuis was Pettter vol lof over de aanpak. Zijn dochter is ook verpleegkundige, vertelde hij, dus hij heeft een beeld bij de werkdruk in de zorg anno nu. Namens de gemeenschap bracht hij de waardering over voor alle inzet. Niet alleen namens zijn eigen gemeente, maar ook namens Steenbergen, Woensdrecht en Tholen.