Snel meer duidelijkheid over doorgaan Roosendaalse en Wouwse kermis

ROOSENDAAL/WOUW - Kermismanager Corné Kriesels verwacht binnen 2 weken duidelijkheid over het doorgaan van de Roosendaalse en Wouwse kermis. De versoepeling van de coronamaatregelen geven kermisexploitanten weer hoop dat er deze zomer toch kermissen kunnen zijn. Maar Kriesels waarschuwt dat het afhangt van de regels en of die wel uitvoerbaar zijn.

Corné Kriesels blijft optimistisch en hoopvol. De kermismanager van Roosendaal is volop bezig met de voorbereiding van de kermissen in Roosendaal en Wouw. Die zouden begin september gevierd worden. “Iedereen wil het ook zó graag,” legt hij zijn gedrevenheid uit. “We proberen de kermissen echt wel door te laten gaan. Maar we wachten op de precieze maatregelen van de Veiligheidsregio.” De regels van de Veiligheidsregio krijgt Kriesels waarschijnlijk volgende week. Dan kan hij gaan puzzelen.

'Het moet veilig én uitvoerbaar zijn'

Er hangt veel af van de maatregelen die voorgeschreven gaan worden. “Die anderhalve meter zal natuurlijk blijven. Maar er zal heus wel meer zijn waaraan we moeten voldoen,” verwacht Kriesels. “En dan moeten we kijken of we onder die voorwaarden een kermis in de openbare ruimte kunnen plaatsen.” Want dat wordt de grote uitdaging voor de kermismanager: is er goed te werken met de regels. “Het moet veilig én uitvoerbaar zijn.”

Ook al is er nog steeds veel onzeker, Kriesels houdt de seinen op groen. “Ik wil er voor gaan. De mensen willen dit ook graag.” De kermissen zullen natuurlijk altijd aangepast moeten worden. Het is niet zoals anders. “Een aanpassing is altijd nodig. Bijvoorbeeld een vaste looproute met eenrichtingsverkeer. En natuurlijk alleen al meer ruimte tussen de attracties. Maar waar een wil is, is misschien ook wel een weg.”

Lees ook: Kans erg klein dat kermissen Roosendaal en Wouw door kunnen gaan