Presentatoren

Maak kennis met de gezichten van ZuidWest TV.

 • Marco Aarden

  Marco is geboren in november 1972 en is al van jongs af aan gefascineerd door de radio. Begonnen op veertienjarige leeftijd bij de BRTO. Daarna al vrij snel overgestapt naar Arta Radio in het Belgische Zandvliet, waar hij het programma ‘de Gezelligheid van Woensdagavond’ presenteerde. In die periode was Marco daar ook programmaleider. Sinds oktober 2012 is hij weer actief op de radio bij ZuidWest FM. Daar presenteert hij ZuidWest in de Morgen. Voor ZuidWest TV presenteerde hij o.a. het Top 800 Café en is nu een van de vaste presentatoren van Cocktail.

 • Maarten van den Boom

  Maarten wordt in mei 1982 geboren in Bergen op Zoom. Als zoon van één van de oprichters van de omroep gaat hij als klein jongetje al mee naar de studio’s. Thuis op zijn kamer heeft hij in zijn tienerjaren een radiostudio. Zijn vader Jack is trots als hij in Rotterdam de opleiding Audiovisueel Vormgeven gaat volgen, waarmee hij de radio en tv wereld in wilt en dus van vaders hobby zijn beroep wilt maken. In 2002 presenteert Maarten zijn eerste TV programma en sinds 2010 is hij de directeur van streekomroep ZuidWest. Hij staat veel voor de camera, maar stiekem kan je hem zeer regelmatig met een camera op zijn schouders in de regio zien filmen, want het bloed kruipt…

 • Sanneke van den Boom

  Sanneke wordt op 12 april 1979 geboren. Met broer Maarten maakt ze als kind voor familie en vrienden al radioprogramma’s en allerlei quizen. Het zit er dus al vroeg in; haar vader en moeder zijn dan ook al vanaf de oprichting actief bij ABG-TV. Als haar broer in 1999 met een idee voor een televisieprogramma komt, vraagt hij Sanneke het te presenteren. Na een succesvolle pilot wordt er een hele serie opgenomen van het programma ‘Bergenaar vertel ’t maar’. Achter en voor de schermen werkt Sanneke mee aan verschillende producties. Ze gaat het wekelijkse programma Cocktail presenteren en als ABG-TV ZuidWestTV wordt, gaat ze ook de vaste programma’s ZuidWestSport, de Maria Ommegang en Koken met Rene presenteren.

 • Helmy Bruning

  Helmy ziet op 22-11-1966 het daglicht in Bergen op Zoom en de Bergse bodem bevalt haar nog steeds prima! De eerste ervaring met presenteren doet ze op bij het voormalige BRTO en na de fusie met ABG-TV tot ZuidWest TV/FM is ze ingestapt bij Cocktail. Door drukke werkzaamheden is ze daarmee gestopt. Helmy heeft eerder ook ZuidWest Sport gepresenteerd. De laatste jaren vormt ze met Arn van der Vorst het presentatie duo van ZuidWest In Business en daarnaast is ze met Maarten jaarlijks bij de optocht van Halsteren aanwezig om live verslag te doen. Helmy heeft een praktijk voor logopedie en begeleid daarnaast ondernemingen met het inrichten van kantoren. Helmy is getrouwd en heeft met haar man Gino 3 dochters.

 • Doniek Franken

  Doniek is op 28 september 1982 geboren in Bergen op Zoom. Op 16 jarige leeftijd is hij als cameraman / editor gestart bij de lokale omroep BRTO. Na een korte onderbreking door zijn studie buiten de stad is hij in 2009 bij ABG-TV teruggekeerd. Momenteel is Doniek presentator van het sport programma ZuidWest Sport op TV. Daarnaast werkt hij achter de schermen als cameraman, editor en regisseur.

 • Fredi Hagedoorn-Timmermans

  Fredi Hagedoorn-Timmermans wordt in 1987 geboren in Geldrop. Na haar studie theologie gaat ze aan de slag als pastoraal werkster voor de Lievevrouweparochie in Bergen op Zoom. In 2014 start ZuidWestTV met het programma ReliVisie, wat Fredi samen met Willem Vermeulen en Hans Sterk presenteert. Het programma brengt nieuws over geloof en religie uit de regio, waarbij Fredi vaak het nieuws uit katholieke hoek aandraagt. ReliVisie wordt iedere maand uitgezonden op ZuidWest TV.

 • Kitty Joachems

  Kitty wordt in oktober 1969 geboren in Hoogerheide. Haar radiocarrière start in 1991 bij de Wouwse Radio Omroep. Daar presenteert ze onder andere WRO-info en maakt ze radioreportages. In 1997 stapt ze over naar Stad FM in Roosendaal waar ze de optocht op tv presenteert en het radioprogramma “Stadse Fratsen” maakt. Sinds 2013 is ze vóór en achter de schermen actief voor ZuidWest TV en ZuidWest FM. Ze werkt mee aan programma’s als Cocktail, College van B&W, ZuidWest Update en ZuidWest Kiest. In ‘91, bij haar radiodebuut, wordt Paul aan haar voorgesteld als de man waarmee ze veel moet gaan samenwerken. Het blijkt niet alleen “on air” te klikken. Sinds 1994 zijn Paul en Kitty gelukkig getrouwd.

 • Paul Joachems

  In augustus 1972 wordt Paul tussen de verhuisdozen geboren in het pittoreske Wouw. Eind jaren ’80 gaat hij voor het eerst programma’s maken bij de Wouwse Radio Omroep (WRO). In het begin zijn dat curieuze jongerenprogramma’s maar al gauw krijgt hij interesse in het maken van informatieve nieuwsprogramma’s en zitten zijn weekenden propvol met ‘radioactiviteit’. Deze leuke hobby kan hij al snel delen met Kitty die hij leert kennen bij de WRO. Samen worden zij hét radiosetje en dit zijn ze nog tot op de dag van vandaag. Momenteel maakt Paul regelmatig reportages voor radio én tv en kun je hem horen en zien bij ZuidWest Update bij de stem van de streek en de leukste omroep van de regio!

 • Marlies van Lier

  Marlies wordt in 1975 geboren in Laren nabij mediastad Hilversum. Daar is zij jaren werkzaam in de muziekindustrie. Op haar zesentwintigste verruilt zij het Gooi voor Bergen op Zoom. Ze programmeert jazz concerten en presenteert met liefde voor de muziek de musici aan het publiek. Dat smaakt naar meer en in 2011 begint ze haar eigen FRIS Presentaties. Diverse presentatie opdrachten verder wordt ze in 2013 gevraagd om het Kunst & Cultuurprogramma POD!UM te presenteren voor Zuidwest TV. Naast presenteren is zij ook actief achter de schermen bij de omroep.

 • Michel van Loon

  Michel werd in december 1975 geboren in Woensdrecht. Later verhuisde hij naar Bergen op Zoom waar hij in contact kwam met ABG-TV Daar presenteerde hij zijn eerste tv-programma ‘De Klankkast’. Na enkele seizoenen werd Michel één van de presenatoren van M². De maandelijkse Live-talkshow van Zuidwest TV. Daarnaast presenteert Michel enkele vastenavenduitzendingen zoals: de optocht van Woensdrecht, Bergen op Zoom en het Prinsencafé. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is hij één van de presenatoren van de debatten en de uitslagavond. Naast deze fantastische hobby is Michel in het dagelijkse leven werkzaam als afdelingsmanager bij Steenspil in Halsteren, woont hij samen met zijn vrouw en twee kinderen in Bergen op Zoom.

 • Wendy Prop

  Wendy is op 3 mei 1969 geboren in Hoogerheide. Als kind geen haantje de voorste maar zodra er een camera of microfoon in de buurt was stond ze vooraan. Ze droomde er toen al van om voor tv te werken. Daarom struinde ze met haar ouders heel West-Brabant af om mee te doen aan playbackshows, die toen zo in opkomst waren, en is het figureren in films en commercials begonnen. Na een korte periode bij BRTO radio is ze in 2015 bij ZuidWest TV gekomen. Ze werkt ook als hostess op evenementen en congressen overal in het land. Wendy presenteert Cocktail wat elke dinsdag wordt uitgezonden.

 • Hans Sterk

  Hans Sterk werd geboren in 1949 in Bergen op Zoom. Als waardering voor het behalen van zijn HBS diploma kreeg hij van zijn ouders een filmcamera. Samen met zijn vriend Jack van den Boom hebben ze toen de filmgroep Krab Productions opgericht. Samen met vrienden werden er speelfilmpjes gemaakt op super 8. Ook de gemeente bergen op Zoom zag potentie in een enthousiaste filmploeg en gaf de jonge filmgroep enkele opdrachten. Dit werd opgemerkt door het bestuur van het Algemeen Burger Gasthuis, die Krab Productions vroeg om televisie te verzorgen voor de bewoners van het Verpleeghuis. Dit sloeg erg aan en legde de basis voor ABG TV dat op 27 oktober 1969 werd opgericht en via Zuidwest Tv nog steeds bestaat. Vele uren tv heeft Hans gemaakt voor zieken en ouderen en dat werd in 2003 gewaardeerd met een koninklijke onderscheiding.

 • Willem Vermeulen

  Willem werd geboren in 1954 in Rotterdam. Nadat hij in 1988 als predikant in Bergen op Zoom kwam werken leerde hij al snel het oude ABG kennen en vervolgens ook de patiënten-omroep van het ABG: ABG-TV. Vanaf de jaren 90 werkte hij mee met de wekelijkse ‘geestelijke praatjes’ die via het huiskanaal binnen het ABG werden uitgezonden. Deze werden op een gegeven moment onderdeel van het programma ‘Cocktail’. Later kwam ABG-TV op de kabel en groeide deze uit tot de regionale zender ZuidWestTV. Toen werd ook nagedacht over een nieuwe opzet van de ‘praatjes’ en werd het format bedacht voor ReliVisie, het maandelijkse programma over religie, kerk en samenleving zoals we dat nu kennen.

 • Pepijn Vermunt

  Pepijn wordt op 11 augustus 1979 geboren in het plaatsje Ambilly in Frankrijk. Dat Franse gebrabbel vindt Pepijn maar niks en al snel keren zijn ouders met het kleine manneke weer terug naar Roosendaal. Op de middelbare school ontstaat de passie voor muziek en de radio. In 1996 begint hij zijn radioloopbaan bij Stad FM in Roosendaal. Daar zal hij tot 2003 programma’s maken en is hij enkele jaren verantwoordelijk voor de acquisitie. Na een korte tijd radio te hebben gemaakt bij Radio Saffier en Suc6FM in België, komt hij in 2006 terecht bij de SLOS in Steenbergen. Naast het presenteren van radioprogramma’s, verschijnt hij ook regelmatig op tv. Zo is hij negen jaar lang één van de vaste gezichten van het ‘Kleine Tour Journaal’. Sinds 2014 is Pepijn te horen en te zien bij Streekomroep ZuidWest en is hij ook eindredacteur van het nieuwsplatform ZuidWest Update.

 • Andre Verstijlen

  André ziet het levenslicht in het mooie en gezellige plaatsje St.Willebrord. Na een interview in het radioprogramma Gaaf met de Graaf, is hij als sidekick blijven hangen. Omdat André ook interesse heeft in televisie, is hij ook al snel actief bij ZuidWest TV. Daar levert hij samen met Kitty Joachems het commentaar bij de beelden van de carnavalsoptocht in Roosendaal. Tegenwoordig is André één van de presentatoren van de programma’s Cocktail en In de Gouwe Geit. Ook is hij nog steeds te horen als sidekick in het radioprogramma Gaaf met de Graaf op ZuidWest FM.