Pagina 1 van 332

ROOSENDAAL

Volwassene en kind lopen brandwonden op

ROOSENDAAL - Bij een ongeluk aan de Roosendaalse Diamantdijk zijn donderdag een man en een kind gewond geraakt. Ze liepen brandwonden op, vermoedelijk omdat het mis ging tijdens het barbecueën.

Lees meer
WOENSDRECHT

De stand van zaken omtrent corona in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Tijdens de persconferentie van woensdag 8 april heeft het Woensdrechtse college een update gegeven over hoe de gemeente er qua coronacrisis voor staat. Vooral de verdubbeling van het aantal patiënten valt op.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Woensdrecht wil leerachterstand wegens coronacrisis voorkomen (video)

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht zet alles op alles om de leerachterstand ten tijde van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Zo biedt To-Taalhuis huiswerkhulp aan kinderen van wie de ouders niet met het huiswerk kunnen helpen. Via de Brede Welzijnsinstelling kunnen scholieren die geen beschikking hebben tot digitale middelen zoals een iPad of tablet deze tijdelijk lenen.

Lees meer
ROOSENDAAL

Nieuwe machine in Bravis kan vaker en sneller testen op coronavirus

ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal kan sinds dinsdag veel sneller en veel vaker testen op het coronavirus. Het ziekenhuis heeft een nieuwe machine die al binnen 4 uur een testuitslag heeft. Dat duurde tot nu toe 8 tot 12 uur. Ook kan deze machine elke dag 1500 tests doen. Dat waren er eerst 4 à 500.

Lees meer
ROOSENDAAL

Wijkagent voorzichtiger, maar gewoon zichtbaar op straat (video)

ROOSENDAAL - Als wijkagent weet je nooit wat de dag je gaat brengen. Het coronavirus maakt het werk nog eens extra uitdagend. Het maakt wijkagent Lindsay Schijvenaars nog voorzichtiger dan anders.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaal versoepelt begroting: kosten coronacrisis onduidelijk

ROOSENDAAL - De coronacrisis gooit de geldpotjes van de gemeente Roosendaal flink in de war. Het is onduidelijk waar het geld de komende maanden aan op zal gaan. De gemeente heeft daarom met de gemeenteraad afgesproken dat er pas na de zomer een nieuwe begroting komt.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bord tijdelijk parkeerverbod vanwege corona nu al gesloopt

BERGEN OP ZOOM - Het verkeersbord met het parkeerverbod aan de Boulevard in Bergen op Zoom is meteen al gesloopt. Het parkeerverbod aan de Boulevard is nodig vanwege de coronacrisis. Maar het verkeersbord werd blijkbaar niet door iedereen gewaardeerd.

Lees meer
WEST-BRABANT

Bewegen in coronatijd? Geen probleem! Zo blijft West-Brabant fit (video)

WEST-BRABANT - Nu het hek van de voetbalclub op slot zit en de deur van de fitnessschool zelfs met brute kracht niet kan worden ontwricht, zijn West-Brabanders aangewezen op zichzelf. Of toch niet? Allerlei initiatieven zijn op touw gezet om ook tijdens de coronacrisis fit te blijven.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bestuurder scooter gewond door ongeval in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De bestuurder van een scooter is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk. De scooter botste op een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Zuidzijde Zoom en Burgemeester Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom.

Lees meer
HOOGERHEIDE

BoerenBond Hoogerheide kortstondig dicht wegens vermeend gaslek

HOOGERHEIDE - De BoerenBond aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide is dinsdagmiddag tijdelijk gesloten geweest wegens een gaslek. Nadat de hoofdkraan werd dichtgedraaid, ging de winkel vrij snel weer open voor winkelend publiek.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Boswachter bezorgd over jeugd in de natuur

BERGEN OP ZOOM - Met hulp van enkele collega-boa’s heeft boswachter Erik de Jonge maandagavond een groep jongeren weggestuurd uit kwetsbaar natuurgebied. De jongeren dachten daar ongestoord te kunnen chillen, maar dat werd een dure grap voor het hardleerse gezelschap.

Lees meer
NISPEN

Meer dan honderd bekeuringen bij grensovergang (video)

NISPEN - De grenscontroles tussen Nederland en België zorgden de eerste dagen voor onrust en drukte aan de grens. Het lijkt erop dat die storm is gaan liggen en mensen door hebben dat alleen essentiële verplaatsingen toegestaan zijn. Toch deelde de politie vorige week meer dan 100 bekeuringen uit.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Nog een verdachte aangehouden voor poging doodslag

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft een vierde verdachte gearresteerd voor een zware mishandeling eerder dit jaar. Op zaterdag 8 februari werd op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom een gewonde man gevonden. Dezelfde dag werden 3 mensen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Dinsdag is daar een vierde bijgekomen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Kermisexploitanten zijn wanhoop nabij: 'Hopen dat overheid bijspringt' (video)

BERGEN OP ZOOM - Kermisexploitanten zijn de wanhoop nabij. Het kermisseizoen is net van start gegaan maar door de coronacrisis staan de attracties thuis in de loods. De kermisfamilies lopen hierdoor belangrijke inkomsten mis. Voor een aantal van hen dreigt zelfs faillissement. De exploitanten hopen dat de overheid financieel bijspringt zodat het oudste volksvermaak de crisis kan doorstaan.

Lees meer
NISPEN

Drugsoverlast valt op door corona-afsluitingen (video)

NISPEN - Sinds twee weken is de grens tussen België en Nederland gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gevolg van deze harde grenzen is dat de drugdeals geconcentreerd plaatsvinden op de grens. De criminaliteit is ook steeds zichtbaarder voor mensen die in de buurt van de grens wonen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen Rabo JazzBoZ dit jaar

BERGEN OP ZOOM - Jazzliefhebbers zullen het dit jaar zonder JazzBoZ moeten doen. De organiserende stichting heeft laten weten dat het Bergse festival dit jaar vervalt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Halve Marathon van Roosendaal uitgesteld tot volgend jaar

ROOSENDAAL - De Halve Marathon van Roosendaal gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft besloten het evenement uit te stellen tot volgend jaar. De Halve Marathon stond gepland voor 28 juni aanstaande. De nieuwe datum is zondag 27 juni 2021.

Lees meer
WOENSDRECHT

Nieuw raadslid voor PvdA gemeente Woensdrecht

WOENSDRECHT - De PvdA in Woensdrecht krijgt een nieuw gezicht in de raadsbankjes. Ruud Gaarkeuken gaat het sociaaldemocratische geluid van deze partij mede vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Lees meer
HALSTEREN

Fanfare verrast Frans en Ria op hun 80e verjaardag met serenade (video)

HALSTEREN - Frans Vos en Ria Willems uit Halsteren dachten dat hun 80e verjaardag stilletjes voorbij zou gaan vanwege de coronacrisis. Totdat 2 muzikanten van de fanfare Sint Cecilia Eensgezindheid onder hun balkon ‘Lang zal ze leven’ kwamen spelen.

Lees meer
WEST-BRABANT

Marcel steekt West-Brabanders hart onder riem met aangepaste Advertenfiets (video)

WEST-BRABANT - Normaal rijdt Marcel Goudswaard met een groot advertentiebord achter zijn elliptigo, een revalidatiefiets waarbij de fietser rechtop staat. Normaal fietst hij rond met advertenties, maar nu met een speciale tekst om mensen een hart onder de riem te steken in deze coronacrisistijd.

Lees meer
WEST-BRABANT

Politie waarschuwt: pas op voor Ierse klusjesmannen!

WEST-BRABANT - De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen die in de regio hun werk aanbieden. Ze zeggen voordelig te werken, maar dat valt achteraf steeds tegen.

Lees meer

Pagina 1 van 332