Pagina 1 van 344

OSSENDRECHT

Twee gewonden bij ongeval met buggy in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Zaterdagavond vond aan het Hageland een ongeval met een buggy plaats, waarbij een kind en een volwassene gewond raakten. Er kwam een traumahelikopter aan te pas voor medische assistentie.

Lees meer
ROOSENDAAL

3 Weesgegroetjes en Hooihuis slaan handen ineen en openen terras Weij (video)

ROOSENDAAL - Terwijl alle horecazaken zowat staan te trappelen om te beginnen, moest café De 3 Weesgegroetjes in Roosendaal betreurd toekijken. Door de opgelegde anderhalvemeter-maatregel konden Haroun Hijman en Floor Bleijenberg hooguit acht mensen ontvangen, wat financieel niet rendabel is. Met Koen Bakker, bevriend collega-ondernemer van het Hooihuis, kunnen Haroun en Floor vrijdag 5 juni tóch beginnen. In de tuin van het leegstaande Koetshuis openen ze Weij.

Lees meer
ROOSENDAAL

Team Goudmijn verrast onbekenden met cadeaus en geld (video)

ROOSENDAAL - Als je zomaar ineens een cadeau vindt op je deurmat, of een envelopje met geld in je brievenbus, dan zou dat wel eens van Team Goudmijn kunnen zijn. Want deze Roosendaalse vriendenclub doet niets liever dan mensen blij maken met leuke verrassingen. Elke week gaan de leden van team Goudmijn op pad om aan volslagen vreemden gratis geld te geven.

Lees meer
ROOSENDAAL/WOUW

Kans erg klein dat kermissen Roosendaal en Wouw door kunnen gaan

ROOSENDAAL/WOUW - Het wordt een spannende zomer voor liefhebbers van de Roosendaalse en Wouwse kermis. De kans dat de kermissen door mogen gaan, is erg klein. Maar er is nog steeds een kans. Kermismanager Corné Kriesels van de gemeente Roosendaal houdt daarom het sein op groen: doorgaan met voorbereidingen tot alles zeker is.

Lees meer
ROOSENDAAL

Raad Roosendaal tevreden over gebied Bulkenaar rond nieuw Bravis

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de plannen voor Bulkenaar. Bulkenaar is het gebied waar het nieuwe Bravis ziekenhuis moet komen. Rondom het ziekenhuis komt een landschapspark. De gemeente Roosendaal is blij met de goedkeuring van de gemeenteraad.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaal: geen wapens, maar wel vier bodycams voor BOA’s

ROOSENDAAL - De BOA’s, Buitengewoon Opsporingsambtenaren, in Roosendaal krijgen vier bodycams. Wapens, zoals pepperspray, krijgen ze niet. Dat antwoord burgemeester Han van Midden op vragen van de Roosendaalse Lijst. De partij is blij dat er bodycams komen voor BOA’s. Bodycams zijn camera’s op het uniform die kunnen filmen wat BOA’s overkomt. De Roosendaalse Lijst hoopt dat het werk hierdoor veiliger wordt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Politie zoekt in bossen bij Rucphen naar vermiste Jelle Leemans

ROOSENDAAL - In de bossen bij Rucphen heeft een rechercheteam van de politie woensdag onderzoek gedaan naar de verdwijning van Jelle Leemans. De Belg is als sinds 2013 vermist, maar het onderzoek loopt nog steeds. De politie vermoedt dat Leemans is vermoord.

Lees meer
OSSENDRECHT

Ossendrecht in beweging dankzij sportclinics (video)

OSSENDRECHT - Ossendrechtse sportondernemers slaan de handen ineen en bieden gratis sportclinics aan in het Eikelhof, variërend van bootcamp, zumba, parkour en lacrosse.

Lees meer
ROOSENDAAL

Hap Stap Festival Roosendaal gaat tóch door: 'Maar noem het geen evenement' (video)

ROOSENDAAL - Net als talloze andere evenementen leek het er niet op dat het Hap Stap Festival dit jaar zou doorgaan. Tijdens het evenement, jaarlijks in Roosendaal gehouden tijdens het Pinksterweekend, kunnen bezoekers proeven van wat culinaire hoogstandjes van de Roosendaalse horecagelegenheden. Een drive-thru werd geopperd, maar dat bleek verkeerstechnisch niet mogelijk. In tijdvakken van een halfuur leggen de maximaal 360 deelnemers aanstaande zaterdag een parcours af langs de aangesloten Roosendaalse horecazaken.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Drietal uit Tholen bekent schieten met paintballgeweer

BERGEN OP ZOOM - Drie mannen uit Tholen hebben bekend te hebben geschoten met een paintballgeweer op woningen in Bergen op Zoom, Halsteren en Tholen. Dat meldt de politie.

Lees meer
WEST-BRABANT/BELGIË

Al bijna 17.000 handtekeningen voor petitie opening grenzen

WEST-BRABANT/BELGIË - De onvrede over de gesloten grens tussen België en Nederland neemt toe, ook in onze regio. Een online petitie die oproept hier een einde aan te maken wordt door velen ondertekend. De teller staat inmiddels op bijna 17.000 handtekeningen.

Lees meer
PUTTE

Wie speelt er mee met het Groot Puts Orkest?

PUTTE - Ook muzikanten zoeken in coronatijd naar creatieve manieren om samen te kunnen blijven spelen. Vanuit de Putse fanfare De Volharding is een idee gelanceerd en iedereen met een instrument kan vanuit huis meedoen.

Lees meer
ROOSENDAAL

't Bakkertje in Roosendaal vertrekt met zijn vrouw naar Cyprus (video)

ROOSENDAAL - 't Bakkertje in Roosendaal vertrekt samen met zijn vrouw naar Cyprus. Ze laten hun bakkerij en Roosendaal achter zich, maar laten de zaak achter in goede handen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergse horeca staat te popelen om te beginnen: 'Valt en staat met klanten die komen' (video)

BERGEN OP ZOOM - Het is aftellen geblazen voor de horeca in West-Brabant. In aanloop naar de heropening hebben Bergse horecagelegenheden groen licht gekregen om hun terrassen uit te breiden en zo coronaproof te worden. Wethouder Patrick van der Velden, wiens portefeuille Binnenstad afgelopen dinsdag werd overgenomen door Jeroen de Lange, ziet dat de veiligheid kan worden gewaarborgd en doet een beroep op het begrip van alle horecaliefhebbers.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Verwarring over Bergse hondenbelasting

BERGEN OP ZOOM - Woensdagmiddag kondigde de gemeente Bergen op Zoom op Facebook aan dat er binnenkort controleurs aan de deur kunnen staan vanwege hondenbelasting. Menigeen dacht dat die al was afgeschaft maar dat is dus niet zo. De reacties liegen er niet om hier en daar.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaalse Lijst wil groene gevel op het nieuwe stadskantoor

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Lijst wil dat één van de muren van het nieuwe stadskantoor een groene gevel wordt. Een groene gevel bestaat uit planten en helpt de lucht te zuiveren en de omgeving koel te houden. De partij wil ook weten of de gemeente Roosendaal rekening houdt met laadpalen voor elektrische auto’s.

Lees meer
WEST-BRABANT

Bussen rijden weer (bijna) als vanouds

WEST-BRABANT - Arriva gaat in heel Brabant weer zo veel mogelijk normale dienstregelingen rijden. Daar vraagt het reizigersaanbod inmiddels om, meldt het bedrijf in een persbericht. Wel gelden een aantal aanpassingen en aanvullende regels.

Lees meer
WEST-BRABANT

Saver deelt nieuwe afvalpassen uit, voortaan 2 per adres

WEST-BRABANT - Elk huishouden in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge krijgt nieuwe passen van afvalverwerker Saver. De bestaande passen zijn oud en aan het slijten. Daarom worden ze vervangen. De eerste nieuwe passen zijn al verstuurd, de rest volgt nog tot en met eind juni.

Lees meer
WOUWSE PLANTAGE

Geen vankantiegangers: lege hokken bij dierenpension Hoevekestijn (video)

WOUWSE PLANTAGE - Het is ongewoon stil bij dierenpension Hoevekestijn in Wouwse Plantage. Het zou hoogseizoen moeten zijn, maar door de coronacrisis gaan mensen niet op vakantie en werken ze vaker thuis. Ze brengen hun hond of kat dus niet naar het pension. Het is voor dierenpensions daarom een uitdaging op de been te blijven.

Lees meer
WEST-BRABANT

Bravis vervangt verouderd parkeersysteem als eerste in Bergen op Zoom

WEST-BRABANT - Sinds afgelopen maandag is bij de Bergse Bravis vestiging het betaalsysteem voor parkeren vervangen. Voortaan kan er contactloos afgerekend worden met een betaalpas. Ook de indeling van de parkeergelegenheid is gewijzigd. In Roosendaal worden de aanpassingen binnenkort doorgevoerd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Examens podium- en evenemententechniek gaan door (video)

BERGEN OP ZOOM - Door de harde klappen die corona heeft gegeven aan de evenementenbranche, dreigden de examens van leerlingen Podium- en evenemententechniek in gevaar te komen. Onderwijsinstelling Curio bedacht een oplossing waardoor de examens alsnog door konden gaan.

Lees meer

Pagina 1 van 344