Pagina 1 van 362

HOOGERHEIDE

Doorgaande weg N289 Bergen op Zoom - Hoogerheide dicht

HOOGERHEIDE - De N289 Bergen op Zoom - Hoogerheide gaat een paar nachten dicht voor werkzaamheden. De provincie Noord-Brabant laat de weg op sommige plekken repareren.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

'Winstwaarschuwing' Bergs college: rigoreus bezuinigen is geen optie

BERGEN OP ZOOM - Volgende maand maakt het college van B&W de conceptbegroting voor 2021 en de daaropvolgende jaren bekend. Daarbij geeft het college nu al een 'winstwaarschuwing' af: het zal heel moeilijk zijn om een bezuinigingsopgave van 15 miljoen structureel door te voeren. "Als je het daadwerkelijk reëel wil begroten, is het de vraag of de begroting in 2021 al sluitend zal zijn", zegt woordvoerder Erwin Stander namens het Bergse zakencollege.      

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen jubileum Indië Herdenking in Bergen op Zoom, alleen kranslegging

BERGEN OP ZOOM - De Indië Herdenking in Bergen op Zoom gaat zaterdag niet door, ook al is het een jubileumjaar. Er zijn geen bezoekers en geen ceremonie. Er worden alleen kransen gelegd namens de gemeente en de Indische gemeenschap. Burgemeester Frank Petter zal daar niet bij zijn.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Fietser moet naar ziekenhuis na aanrijding in centrum Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Donderdag is aan het eind van de middag een fietser aangereden op de kruising van de Koepelstraat en de Coehoornstraat in Bergen op Zoom. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen mondkapjesplicht in Bergen op Zoom, wel opschorting evenementen (video)

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter voert voorlopig geen mondkapjesplicht in. Wel worden deze maand alle openbare evenementen, zoals buurtfeesten, afgelast. Alleen activiteiten voor kinderen zijn nog toegestaan. Dat heeft de burgemeester donderdagmiddag bekendgemaakt, na het overleg met het crisisteam dat hij eerder op de dag heeft gehad.

Lees meer
WOUW

Kermis Wouw eveneens afgezegd door gemeente

WOUW - De gemeente Roosendaal heeft besloten dat ook de kermis in Wouw dit jaar niet door kan gaan vanwege de corona-risico’s. De lokale en regionale uitbraken van het virus hebben meegespeeld bij deze beslissing.

Lees meer
ROOSENDAAL

Twee mannen opgepakt in Roosendaal op verdenking van drugshandel

ROOSENDAAL - Twee mannen zijn woensdagmiddag aangehouden op de Bredaseweg in Roosendaal. De twee worden verdacht van drugshandel. Het gaan om een man van 20 uit Roosendaal en een man van 20 uit Oudenbosch.

Lees meer
OSSENDRECHT / PUTTE

Ambulances aan weerszijden van de grens gaan samenwerken

OSSENDRECHT / PUTTE - Ambulanceritten van en naar de gemeente Woensdrecht duren vaak té lang - met name naar de kernen Ossendrecht en Putte wordt de tijdlimiet met de helft overschreden. Daarom willen de ambulancediensten aan weerszijden van de grens met elkaar samenwerken. Maar voor het zover is, zal eerst een aantal praktische hindernissen overwonnen moeten worden.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Vrouw zwaargewond na botsing met vrachtwagen, kinderen ongedeerd

BERGEN OP ZOOM - Een vrouw van 32 uit Bergen op Zoom is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde rond kwart over 12 op de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Twee kinderen die ook in de auto zaten, bleven ongedeerd. Ook de vrachtwagenchauffeur kwam er ongeschonden uit.

Lees meer
HOOGERHEIDE

'Terrorbuizerd' blijkt alleen maar waaks: geen gevaar voor wandelaars (video)

HOOGERHEIDE - In natuurgebied d'Hoef in Hoogerheide kwamen wandelaars deze week oog in oog te staan met een aggressieve buizerd. Deze was in gevecht geraakt met een kraai en wilde zijn territorium beschermen, zo stellen natuurmedewerkers van de gemeente Woensdrecht. Van een 'terrorbuizerd' die mensen aanvalt is geen sprake: het dier is alleen maar waaks.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Pizzabezorger gewond na aanrijding op Bergse Rijtuigweg

BERGEN OP ZOOM - Woensdagavond raakte een pizzabezorger gewond na een aanrijding met een auto. Deze is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Jeugdland blijft ondanks coronamaatregelen onveranderd leuk (video)

HOOGERHEIDE - Met vijf kleine wijzigingen is de 24ste editie van Jeugdland nog altijd even leuk als voorgaande edities, zo merkt de organisatie van de kindervakantieweek op. Met ruim 250 aanmeldingen is Jeugdland uitgeweken naar drie locaties binnen de gemeente Woensdrecht. Ook rijden de bekende Jeugdlandbussen dit jaar niet door de regio om de kinderen op te halen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Het Strandhuys aan Bergse Boulevard zaterdag weer open

BERGEN OP ZOOM - Eigenaar Frank Roks en zijn team zijn duidelijk opgelucht. Met uitroeptekens, smileys en hoofdletters kondigt Het Strandhuys op Facebook aan zaterdag weer te openen. De opgetogen mededeling gaat gepaard met een ernstige boodschap: neem het coronavirus serieus!

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Zomerschoolleerlingen hoeven geen vakantie: 'Hier zijn al mijn vrienden' (video)

BERGEN OP ZOOM - 67 kinderen van de Internationale Schakelklas (ISK) van Curio in Bergen op Zoom bikkelen tijdens de zomermaanden gewoon door. Onder begeleiding van een aantal docenten spijkeren ze vijf weken lang hun Nederlands bij, leren ze rekenen en allerlei sociale vaardigheden die in Nederland van pas komen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Man meldt zich zelf bij politie na handgemeen bij verkeersruzie

BERGEN OP ZOOM - Een man van 21 uit Bergen op Zoom heeft zich zelf woensdagnacht gemeld op het politiebureau. Hij had een andere man geslagen bij een verkeersruzie. De Bergenaar is gearresteerd en wordt woensdag later op de dag verhoord.

Lees meer
WEST-BRABANT

Bergen op Zoom nog niet ingegaan op boa-aanbod Roosendaal

WEST-BRABANT - Nu Bergen op Zoom de nieuwste coronabrandhaard blijkt, blijven de omliggende buurgemeenen Roosendaal en Woensdrecht waakzaam. Maar extra maatregelen zijn hier nog niet aan de orde - zo laten beide burgemeesters weten. Wél heeft Roosendaal extra boa's, buitengewoon opsporingsambtenaren, ter beschikking gesteld om Bergen op Zoom te helpen bij de intensievere controles. Van dit aanbod is nog geen gebruik gemaakt, zo laat de Roosendaalse burgemeester Han van Midden woensdag weten. "Maar het aanbod staat nog steeds."

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Café Jan Krijnen kan openblijven: wél corona, géén reden tot paniek

BERGEN OP ZOOM - Het zit café Jan Krijnen in Bergen op Zoom niet mee. Eerder deze zomer moest het feest voor het 80-jarig bestaan vanwege de coronacrisis worden afgelast en inmiddels is uitbaatster Marloes Krijnen zelf getroffen door corona. Ze zit nu thuis in quarantaine, samen met haar man Jan en twee van de vier kinderen. Het café blijft echter gewoon geopend: de mensen achter de bar zijn allemaal getest én vrij van corona. "Er is geen reden tot paniek", aldus Krijnen.

Lees meer
HALSTEREN

Verbod gebruik oppervlaktewater Auvergnepolder wegens blauwalgen

HALSTEREN - Het is voorlopig verboden oppervlaktewater te gebruiken uit de Auvergnepolder bij Halsteren. Waterschap Brabantse Delta heeft het verbod ingesteld om verspreiding van blauwalgen te voorkomen. Volgens het waterschap zijn er hoge concentraties blauwalgen aangetroffen in het Schelde-Rijnkanaal. Om de blauwalgen uit de polder te houden, sluit Brabantse Delta de inlaat vanuit het kanaal. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat het waterschap een inlaat moet sluiten. Daarvoor was de laatste keer in 2010.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Horecafamilie moet teveel ontvangen subsidies Groot Arsenaal terugbetalen

BERGEN OP ZOOM - De horeca-ondernemersfamilie Nuijten uit Bergen op Zoom moet bijna 430.000 euro terugbetalen aan teveel ontvangen subsidies voor de restaurantie van het Groot Arsenaal. Dat heeft de Raad van State (RvS) beslist. De familie kon maar 73.000 euro verantwoorden van de 500.000 euro die ze van het ministerie heeft ontvangen. Woordvoerder Frank Nuijten kon woensdag nog niet inhoudelijk reageren op de uitspraak.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergs raadslid eist nuancering Offerfeest-uitspraak burgemeester Petter

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse raadslid Adam Ahajaj (PvdA) is verbaasd en teleurgesteld over de uitspraken van burgemeester Frank Petter met betrekking tot het recente Offerfeest. Volgens Ahajaj heeft de burgemeester tijdens de persconferentie van maandag ten onrechte de indruk gewekt, dat dit feest de oorzaak zou zijn van het hoge aantal coronabesmettingen in Bergen op Zoom. Ahajaj wil dat Petter de bewuste uitspraken in de media nuanceert.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bezorgster supermarkt gewond na blikseminslag in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een bezorgster van een supermarkt in Bergen op Zoom is dinsdagavond gewond geraakt door een blikseminslag. De bliksem sloeg in aan de Boulevard, maar bereikte ook een bezorgbusje bij winkelcentrum Het Kompas en de bezorgster die daar aan het werk was. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Pagina 1 van 362